Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is het gebruik van een parklite elektronische parkeerschijf toegestaan?

Vraag gesteld door hondajan op 22 augustus 2016

Onlangs een parklite elektronische parkeerschijf gekocht ,ik wilde hem gebruiken toen er net 2 parkeerwachters langs liepen en mij waarschuwden dat ze een boete zouden uitschrijven als ik de parkeerschijf gebruik. Ze hadden nog nooit informatie hierover gehad voor hun was de parkeerschijf onbekend.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of het gebruik van een zogenaamde elektronische parkeerschijf van Park Lite is toegestaan.

De electronisch parkeerschijf van is toegestaan, mits de parkeerschijf niet is voorzien van een mechanisme dat tijdens het parkeren het tijdstip van aankomst automatisch verschuift.

Model parkeerschijf

Het model van de parkeerschijf staat in het Besluit parkeerschijf. Hierin leest u ook waaraan een parkeerschijf moet voldoen.



***

Reactie van Rein Boer:

Het is mij nog niet duidelijk, mag je nu wel of niet een electronische parkeerschijf van Park Lite of een ander merk gebruiken?



***

Reactie van Michiel Claesen:

De electronische parkeerschijf van Park Lite of ander merk is toegestaan, mits die niet is uitgerust met een mechanisme die automatisch de tijdstip van aankomst verschuift indien auto geparkeerd is.



***

Reactie van Hvanderknoop:

Op deze pagina staat dat de ParkLite parkeerschijf is toegestaan omdat deze ook in Denemarken (EU regels) is toegestaan.
http://www.parklitebenelux.nl/ministerie-van-i-m-2986706/
De betreffende parkeerschijf is niet in conflict met artikel 25 van de RVV1990. Daarin staat de tekst zoals Michiel hierboven ook aangeeft.

Het besluit Parkeerschijf is per 1-7-2017 vervallen.



***

Reactie van Rein Boer:

Weten alle controleurs/parkeerwachters dit nu ook?
Want ook al sta je in je recht het geeft weer allemaal administratieve rompslomp om tegen een bekeuring te protesteren



***

Reactie van Lisette Schreuder:

Of alle controleurs/parkeerwachters ook weten of de parklite elektronische parkeersschijf is toegestaan, is bij ons niet bekend.

U kunt dit navragen bij de gemeenten en/of de politie.