Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gezondheidsverklaring

Vraag gesteld door Wimenlisette op 24 januari 2019

Mijn gezondheidsverklaring voor 75 + per post opgestuurd,nu ontdekt dat de keuringspapieren digitaal zijn gestuurd en dat de termijn verstreken is en mijn rijbewijs over 2 weken ongeldig wordt verklaard, wel bezwaar tegen besluit aangetekend verstuurd.Telefonisch zijn na 3 dagen proberen onbereikbaar, of niet doorverbonden of na 1.45 in de wacht lijn dood. Kan alleen nog rijbewijs aanvragen voor brommer binnen 2 weken. Wat kan ik nu nog doen?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een gezondheidsverklaring voor 75+ per post verstuurd. U ontdekt naderhand dat de keuringspapieren digitaal zijn gestuurd en dat het termijn verstreken is. Over twee weken wordt uw rijbewijs ongeldig verklaard. U hebt contact proberen op te nemen maar tevergeefs ook hebt u bezwaar aangetekend. U kunt nu alleen nog een rijbewijs aanvragen voor een brommer binnen twee weken. U wilt weten wat u nu nog kunt doen.

Wij adviseren ruim op tijd te beginnen met de aanvraag voor het verlengen van het rijbewijs. Doordat er een medische keuring plaats moet vinden, kost de procedure veel tijd. Wanneer het rijbewijs verlopen is tijdens de aanvraag procedure, dan mag men niet meer rijden tot het ontvangst van het nieuwe rijbewijs. Het CBR streeft er naar om alle aanvragen van een Verklaring van geschiktheid zo spoedig mogelijk af te handelen, met een maximumtermijn van vier maanden. Als het CBR doorverwijst naar een medisch specialist dan hebt u ook daar vervolgens met lange wachttijden te maken. Hierdoor kan de procedure nog meer tijd in beslag nemen.

Meer informatie over het verlengen van het rijbewijs vindt u op onze website.