Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Flitspaal verklikker Frankrijk/België wel of niet legaal?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 januari 2019

Komende zomer ga ik op vakantie naar Frankrijk en ik las allerlei artikelen uit 2012 waarin stond dat deze ten strengste verboden zijn en dat je hier tot 1500,- euro boete voor kan krijgen. Nu heb daarom een navigatie scherm voor in de auto aangeschaft zodat ik mijn telefoon apps die allemaal flitspaal verklikkers hebben niet meer hoef te gebruiken. Nu reed ik net door Eindhoven en kreeg ik op dit scherm te zien "Pas op flitspaal 50KM/u".

Dit heb ik uit weten te zetten maar ik kan geen manier vinden om hem volledig van het systeem af te halen. Nu heb ik was zitten zoeken op internet en zag ik een artikel van autobahn.eu waarin ze zeiden dat deze wet is afgeschaft in Frankrijk. Is dit zo het geval en zo niet hoe zit dan de wetgeving in Frankrijk en België op dit gebied? En als dit allemaal illegaal blijkt te zijn, weet u dan wellicht hoe je de flitspaal verklikkers van een XOMAX navigatie systeem afhaalt?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over het bezit van flitspaalsignalering in Frankrijk. U vraagt of dit nog steeds verboden is.

Flitspaalsignalering is in meerdere landen verboden. Ook in Frankrijk. Het gebruik is verboden, maar ook het bezit ervan. Dus ook als u de flitspaalsignalering niet gebruikt, maar deze wel op enige manier aanwezig is in de auto kunt u beboet worden.

Voor meer informatie over flitspaalsignalering verwijs ik u graag naar onze website.