Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

CD rijbewijs schorsen

Vraag gesteld door BoukeH op 12 januari 2019

Ik heb een BCD/E rijbewijs , waarbij het BE deel tot 01-04-21 geldig is en de overige categorieën tot 01-05-19 .
Ik overweeg om het CD deel in de hold te zetten ivm de hoge kosten van allerlei keuringen ( ik ben 71 jaar) bij verlenging.
Hoe moet ik handelen nu ik van het CBR bericht heb ontvangen dat ik moet verlengen ?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een BCD/E rijbewijs waarbij het BE rijbewijs tot 1 april 2021 geldig is en het CD rijbewijs tot 1 mei 2019. U overweegt om het CD deel in de hold te zetten vanwege de hoge kosten van de keuringen bij verlenging. U vraagt wat u moet doen, nu u van het CBR bericht heeft ontvangen dat u het rijbewijs moet verlengen.

Medische keuring groot rijbewijs
Als u geen medische keuring wilt ondergaan, kunt u tijdelijk afstand doen van de categorieën C en/of D. Dat betekent dat u tijdelijk niet meer in het bezit bent van deze categorieën. U vraagt dan bij de gemeente een rijbewijs aan, waarbij u aangeeft dat u de categorieën C en/of D tijdelijk in de wacht wilt zetten. Een keuring is dan niet nodig. Bij verlenging of vernieuwing van uw rijbewijs komen dan alleen de lichtere categorieën op uw rijbewijs te staan. Op het moment dat u weer gebruik wilt maken van de zware categorieën moet u alsnog de medische keuring ondergaan. Daarna moet u een nieuw rijbewijs aanvragen, zodat de zware categorieën weer worden bijgeschreven.

Meer informatie vindt u op de website van het CBR. Mocht u aanvullende vragen hebben, dan kunt u telefonisch contact met het CBR opnemen (telefoonnummer: 0900 0739).