Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete uit Italië

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 januari 2019

Via de mail heb ik via de Hertz vier boetes ontvangen (snelheidsovertredingen). Op zich zal het wel kloppen, het is een route die ik een paar keer gereden heb; ik kom echter totaal niet uit de bijlagen. Ze zijn geheel in het Italiaans. Per proces verbaal circa 4 blz. Geheel in het Italiaans.

Wat ik moet betalen, wanneer en aan wie? Ook moet ik iets opsturen van legitimatie, rijbewijs maar aan wie? Wel merk ik op dat als ik binnen bepaalde termijn niets doe, het te betalen bedrag fors kan oplopen, max 360 euro x 4? De boetes zijn naar u opgestuurd. 

 

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt via e-mail van Hertz vier boetes ontvangen vanwege snelheidsovertredingen. Echter, omdat ze in het Italiaans zijn komt u er niet uit. U wilt weten wat u moet betalen, wanneer en aan wie. Daarnaast wilt u weten of u nog anderen handelingen moet uitvoeren.

Samen met een collega hebben ik de documenten bestudeerd. Kennelijk gaat het hier inderdaad om 4 overtredingen die u begaan hebt in Italië. Omdat de overtredingen met een huurauto zijn begaan hebben de bevoegde autoriteiten allereerst de verhuurder van de auto (Hertz) hierop aangesproken. In de praktijk krijgt u vervolgens van de verhuurder een bericht dat u (een) overtreding(en) begaan hebt met betreffende huurauto. In uw geval volgt er nog een officiële boete vanuit de bevoegde instantie. Die wordt doorgaans per post aan u verstuurd. U hoeft dus geen boetes te betalen aan Hertz. Echter, het is wel gebruikelijk dat de verhuurder administratiekosten bij de huurder in rekening brengt voor de administratieve handelingen die hij heeft moeten verrichten om uw gegevens aan de bevoegde autoriteiten kenbaar te maken. Daarover zou u contact kunnen opnemen met Hertz om te achterhalen op welke manier u die dient te voldoen. Dat blijkt namelijk niet uit de door u aan ons verstuurde documenten.

Meer informatie over verkeersboetes uit Italië vindt u op onze website.