Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vervangend vervoer

Vraag gesteld door gerad320 op 29 augustus 2017

Ik kan mijn trekhaak niet meer gebruiken omdat een paar dagen geleden iemand achterop is gereden. Wij gaan echter vrijdag met vakantie en zouden 2 motoren met aanhanger meenemen. Heb ik recht op vervangend vervoer met trekhaak, andere partij is schuld. En indien geen auto te huur is met trekhaak mag je dan ook bedrijfswagen huren.
bedankt

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft schade aan uw auto als gevolg van een aanrijding. U heeft vervangend vervoer nodig met een trekhaak. Dit in verband met uw vakantie.

U kunt schade die het gevolg is van de aanrijding verhalen. Met betrekking tot vervangend vervoer is een huurperiode van twee weken onder normale omstandigheden maximaal als schade op te voeren.

De algemene regel is dat schade beperkt moet worden en redelijk moet zijn. U heeft uw vakantie gepland. Het is dan ook zaak dat u uw vakantie kunt uitvoeren zoals gepland. Moet u nu extra kosten maken, dan zijn deze als schade op te voeren. Zolang u kunt aantonen dat de kosten redelijk en noodzakelijk zijn zal de tegenpartij deze moeten vergoeden. Zijn er alternatieven die een lager schadebedrag opleveren dan kan de tegenpartij bezwaar maken tegen eventuele hogere kosten. Kijkt u dus goed naar alle mogelijkheden en onderbouw de noodzaak van de kosten.

Voor informatie over het welke schade u kunt verhalen na een aanrijding verwijs ik u graag naar onze website.