Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kachels verboden in blokhutten in Belgie?

Vraag gesteld door kiki74 op 26 oktober 2016

Ik heb een blokhut gehuurd in de Belgische Ardennen en nu wordt mij door de helpdesk van de camping verteld dat de brandweer heeft verboden om kachels te hebben in blokhutten.
Nu kampeer ik jaarlijks in de Ardennen en heb zowel in blokhutten als in tenten een kachel gehad.
Mijn vraag is dan ook is het echt verboden om kachels te hebben in blokhutten of zijn deze blokhutten (brand) gevaarlijk en mogen er daarom geen kachels in?
Het betreft een Olympia camping in Remouchamps

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een blokhut gehuurd in de Belgische Ardennen bij een Olympia camping in Remouchamps. U vraagt zich af of het inderdaad, zoals de camping stelt, verboden is om kachels te hebben in blokhutten.

In de voorwaarden van Olympia camping staat bij de beschrijving van ‘outdoorhut’ het volgende:

Koude nachten
[…. Wij wijzen u erop dat het meenemen en/of gebruiken van een (extra) elektrische kachel in België bij wet verboden is en onze medewerkers strenge handhavingsinstructies hebben.

Mij is niet duidelijk of er in de blokhut helemaal geen verwarming aanwezig is, of dat het slechts een verbod is zelf een (extra) elektrische kachel mee te nemen.

In elk geval is het niet ongebruikelijk dat de brandweer uit veiligheidsoverwegingen scherpere eisen stelt aan een bepaalde soort verwarming in vakantieparken. Indien u wilt weten op welke regelgeving dit is gebaseerd, raad ik u aan bij dit het vakantiepark of bij de gemeente na te vragen.

Meer informatie over huren van een kampeerplaats en over annulering ervan vindt u op onze website.