Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is het verstandig om garantie bij te kopen voor mijn Alfa Romeo Giulietta QV?

Vraag gesteld door GiuliettaQV op 21 december 2016

De fabrieksgarantie van mij Alfa Romeo Giulietta QV (MY 2014) loopt op 2 januari 2017 af. De auto is gechiptuned (+30PK/+50 NM) door de dealer (Savali =Vireo). Ik heb een voorstel voor het verlengen van de garantie ontvangen. Uitgesloten zijn naast uiteraard de slijtageonderdelen ook het hele uitlaatsysteem behalve de katalysator, carosserie (dus ook alleafdichtingen), en koppelingsplaat om er een paar te noemen.

Ik lees op de site van de consumentenbond dat je er vanuit de wet sowieso recht hebt dat je auto het 5 jaar lang goed blijft doen, maar dat je met dit soort verlengingen van de garantie wel een hoop gez**k kan voorkomen. Eea zou het volgende gaan kosten:

12 maanden € 425,00
24 maanden € 895,00
36 maanden € 1.426,00
48 maanden € 2.031,00
60 maanden € 2.715,00

De vraag is dus: is dit verstandig. Het blijft een Alfa per slot van rekening ;-).

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of het verstandig is verlengde garantie bij te kopen.

Bij het afsluiten van zo'n verlengde garantie koopt u feitelijk iets waar u in een beperktere vorm al recht op heeft. Voor het bedrag koopt u een stukje gemak waardoor u bij een buitensporig vroeg defect niet hoeft te strijden met uw dealer om uw consumentenrecht. Voor 'n ieder geldt de overweging of men dit bedrag als een nuttige investering beschouwd. In ieder geval biedt elke importeur dit soort aanvullingen op fabrieksgarantie aan waarbij commerciële belangen uiteraard óók een rol spelen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.