Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe bewijs ik mijn onschuld na beschuldiging veroorzaken parkeerschade.

Vraag gesteld door Zorgenmakende dame op 3 december 2018

In oktober werd ik gebeld door de politie, er was iemand bij het politiebureau langs gekomen die zegt dat ik parkeerschade bij hem heb veroorzaakt en dat hij een “getuige” heeft. Na mijn idee is dit niet gebeurd. Situatie voorgelegd bij schade-expert, foto van de schade waar ik van beschuldigd word laten zien samen met mijn auto, de schade-expert vertelde mij dat het het zeer onwaarschijnlijk is dat ik hier verantwoordelijk voor zou zijn en raad aan dit door de verzekering te laten uitzoeken aan de hand van een expert. Ik heb mijn verzekering dit laten weten en dat ik sowieso al verwacht niet verantwoordelijk te zijn.
Verzekering erkende in eerste instantie dus ook geen schuld, ik wachtte dus eigenlijk op het oordeel van een schade-expert die de autoschade van de desbetreffende meneer en mijn auto met elkaar zou vergelijken, waaruit dan zou blijken dat ik niet verantwoordelijk zou zijn. Enkel is meneer mij voor, hij heeft zijn auto verkocht 8 maanden na aankoop, waardoor vergelijken niet meer mogelijk zal zijn en de schuld waarschijnlijk als nog op mijn schadevrij jaren zal worden verhaald.
Wat kan ik doen?
Dit voelt zo oneerlijk :(

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U wordt ervan beschuldigd een parkeerschade te hebben veroorzaakt. U weet hier niets van, maar de tegenpartij heeft een getuige. U bent naar een schade-expert gegaan met uw auto en een foto van de schade en volgens hem is het zeer onwaarschijnlijk dat u hiervoor verantwoordelijk bent. Verzekeraar heeft aansprakelijkheid afgewezen. Nu heeft tegenpartij de auto verkocht en is het niet meer mogelijk om de auto door een verzekeringsexpert te laten nakijken. U vindt het allemaal heel oneerlijk.

Welke schade-expert heeft naar uw auto en de schade gekeken? Dat is mij niet helemaal duidelijk. Zou het mogelijk zijn dat deze expert dat op papier zet?

Als de tegenpartij u aansprakelijk heeft gesteld en u betwist dit tegenover uw verzekeraar, dan zal de verzekeraar een expertise laten verrichten op de schade-auto en dan kan worden bekeken of u deze schade heeft veroorzaakt. De schade-lijdende partij moet de verzekeraar de kans geven om de schade te onderzoeken. Als blijkt dat de auto hiervoor niet meer beschikbaar is, keert de verzekeraar in principe niet uit.