Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stickers en vignetten

Vraag gesteld door J. van der Ham op 10 januari 2018

Ik wil u graag ter beoordeling, het volgende voorleggen: Al vele jaren reis ik naar het buitenland. Daarvoor heb ik de benodigde stickers op mijn voorruit geplakt: de milieustickers van Duitsland en Frankrijk. Deze stickers zijn voorzien van mijn autokenteken. Ik heb nu een nieuwe auto gekocht en baal bij voorbaat al bij de gedachte om weer maandenlang in Nederland rijdend tegen deze dan nutteloze en ontsierende stickers te moeten aankijken. Nu is mijn vraag: mag ik deze stickers op een helder plexiglasplaatje van 2mm plakken en deze strak tegen de voorruit in de hoek zetten? Van uitruil met een andere auto kan immers geen sprake zijn, want op beide stickers staat het kenteken van mijn auto! Ik hoop dat u hier een antwoord op heeft.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of de milieusticker/milieuvignet voor Frankrijk en Duitsland Waar het kenteken van uw voertuig op vermeld staat, verplicht op de voorruit van de auto geplakt moet zijn. Gelet op de ontsierende werking vand e sticker/milieuvignet zou u het liefst de sticker/vignet op een transparant pleziglasplaatje willen plakken.

In de instructie van de sticker/vignet voor Frankrijk respectievelijk Duitsland staat beschreven dat u deze op de voorruit dient te plakken.

Ofwel; uw voorgestelde constructie is niet toegestaan.