Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Navigatie eMyWay in Citroen DS4

Vraag gesteld door Rowan op 22 februari 2016

Hoe is het mogelijk dat het navigatiesysteem eMyWay in mijn DS4 na 40 maanden en amper 34.000 km vervangen moet worden.
Gegevens op beeldscherm komen wel/niet/onduidelijk/in duplo door.
Volgens garage beeldscherm defect, vervanging kost € 1.050 maar uit coulance vanwege het wel heel erg snel defect raken, neemt importeur € 600 voor zijn/haar rekening.
Persoonlijk vind ik dat ik er vanuit mag gaan dat betreffend navigatiesysteem een langere levensduur heeft dan 40 maanden en dat totale kosten voor rekening van Citroen komen.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Het beeldscherm van uw navigatiesysteem in uw auto is defect geraakt na 40 maanden gebruik. De importeur biedt aan € 600 van de vervangingskosten te voldoen. Vervanging kost in totaal € 1.050.

In dit geval mag u verwachten dat het beeldscherm van een dergelijk systeem inderdaad langer mee gaat. Daarnaast heeft u bij vervanging van het beeldscherm eigenlijk geen voordeel, dus een verbruiksvergoeding kan hiervoor mijns inziens ook niet gerekend worden. Dit kan anders zijn wanneer met de vervanging bijvoorbeeld ook nieuwe navigatiesoftware geïnstalleerd wordt.

Indien er sprake is van een gebrek dat u op basis van de verwachtingen die u van de auto mag hebben niet mag voorkomen, dan kunt u de verkoper aanspreken. De importeur is juridisch gezien geen partij in deze, omdat u de overeenkomst heeft gesloten met de verkoper.

Mocht u er niet uitkomen met de verkoper, dan kunt u het geschil aanhangig maken bij de Geschillencommissie Voertuigen.

Ik hoor overigens graag van een eventuele uitkomst.