Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb een rare brief gekregen met een vordering van 287,95 van een incassobureau Van der Meer Philipsen,wat moet ik hier mee?

Vraag gesteld door FredVermeulen op 3 januari 2018

Ook ik kreeg kreeg zaterdag 30 December een brief van een incassobureau en gerechtsdeurwaarder Van der Meer Philips en uit Alkmaar het blijkt dat ik op 6 juni 2016 een bekeuring van omgerekend ongeveer 17 euro heb ontvangen er zit ook een foto bij van mijn auto met achter mijn ruitenwisser een papier.

Nu kan ik echt met de hand op mijn hart zeggen dat ik dat papier nooit heb aangetroffen, ook heb ik in anderhalf jaar helemaal niets hierover gezien of gehoord.

Dus lijkt het me niet raar dat ik nogal verwonderd ben dat ik wordt gesommeerd om binnen 8 dagen 287,95 euro over te maken.  Wat mij nog meer verwonderd is dat er op het forum van de ANWB nog heel wat mensen zijn die op de zelfde datum zo een brief op de mat aantroffen. mensen die allemaal soortgelijke verhalen hebben en ook allemaal het zelfde bedrag moeten betalen

Ik zou toch graag van een jurist willen weten of dat dit kan op deze manier?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Zoals u dat terecht opmerkt is deze vraag de afgelopen dagen al meerdere keren gesteld op ons platform.

Om de discussie op één plek te voeren, verwijs ik u voor ons antwoord en eventuele updates naar de volgende vraag: Parkeerboete Kroatië niet betaald, dwangsom gerechtsdeurwaarders ontvangen