Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

2 snelheids boetens gehad uit Frankrijk maar ben niet in frankrijk geweest met mijn auto.

Vraag gesteld door trudyko op 4 april 2016

Ik heb op de boetes als volgt gereageerd;
Ik ontken de overtreding om de volgende reden.
Ik ben op die datum niet met mijn auto in Frankrijk geweest.
Als het kenteken wel is geflitst, dat moet het een vals kenteken zijn geweest.
Ik heb ook om een kleurenfoto gevraagd. Van dit verhaal heb ik een digitale bevestiging van gehad.
Twee foto's heb ik ontvangen , een hele onduidelijke en de ander met mijn kenteken maar de achtergrond is wit het Europese vignet is niet te zien (ontbreekt)

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert


U heeft bezwaar gemaakt tegen een tweetal verkeersboetes uit Frankrijk, welke u niet begaan heeft. De Franse autoriteiten hebben op uw verzoek foto's overgelegd waaruit de overtreding zou moeten blijken. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Net als in Nederland dient u bij oplegging van een verkeersboete aan te bewijzen dat u de vermeende overtreding niet begaan heeft. Dit kan onder meer door overlegging van kopie kentekenbewijs, foto's van uw auto en getuigenverklaringen.

Vraag is of dit in casu kans van slagen heeft, nu uit de ontvangen foto's een dergelijke auto te zien valt met uw kenteken.

Stuur foto's van uw auto mee en wijs op de onderlinge verschillen. Laat getuigen verklaring afleggen waarmee u kunt aantonen, dat u maar zeker ook uw auto niet op plaats/datum/tijd overtreding is geweest.

Voor meer informatie over boetes uit Frankrijk, verwijs ik u graag naar onze webpagina: 'Boete uit Frankrijk'. Of neem telefonisch contact met Antai +33 1 77 68 66 11 (toets 2 voor Nederlands).