Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik geld terugkrijgen na een dubbele betaling bij een benzinepomp in Frankrijk

Vraag gesteld door Thowempe op 22 oktober 2015

Ik heb een dubbele betaling gedaan bij een benzinepomp in Frankrijk. Ik heb drie keer een poging gedaan met mijn ING bankpas, deze betaling lukte niet. Vervolgens heb ik wel kunnen betalen met mijn ANWB-visa creditcard. Nu blijkt dat het geldbedrag zowel van mijn ING rekening is afgeschreven als van mijn Visa rekening. Kan ik het teveel betaalde geld terugkrijgen van de benzinepomp?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft per ongeluk een dubbele betaling gedaan bij een benzinepomp in Frankrijk. U vraagt of u het teveel betaalde geld terug kunt krijgen van de benzinepomp.

Als u inderdaad dubbel heeft betaald en dit kunt bewijzen, dan zou u het teveel betaalde bedrag terug moeten vorderen. U kunt contact opnemen met het desbetreffende tankstation. Een andere mogelijke optie is dat u de betaling via uw creditcardmaatschappij betwist. Hiervoor dient u een formulier 'verklaring betwiste transactie' in te vullen.

Overigens wordt er in Frankrijk een borg afgeschreven als u tankt bij een onbemand tankstation. Deze borg wordt normaliter binnen enkele werkdagen teruggestort. Dit zou mogelijk ook aan de orde kunnen zijn.