Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete streamen film Duitsland

Vraag gesteld door JKM op 29 augustus 2016

ik kreeg vandaag een belletje van de huisbaas waar wij een week in huis verbleven zijn, en die had een boete ontvangen thv €.1800,00 voor het kijken van 2 films op hun ip adres.
mij was/is dit totaal onbekend dat dit niet mocht (ik weet dat downloaden en verspreiden niet mag maar iets streamen dat dat mag!) dus schrok mij ook helemaal lam.
mijn vraag is dus nu ook aangezien het mijn eerste keer was/is of er niet een waarschuwing kan mag komen ipv zo astronomisch bedrag aan boete!


Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een vordering opgelegd gekregen (€ 1.800,00) vanuit Duitsland, vanwege het streamen van een tweetal films in een vakantiehuis in Duitsland. U vraagt zich af hoe nu te handelen om onder deze astronomisch hoge vordering uit te komen.

Een soortgelijke vraag is eerder gesteld op dit ANWB Experts platform. Kortheidshalve verwijs ik u hier naar.

In casu gaat het niet om illegaal down- of uploaden van bestanden - waarbij inbreuk wordt gepleegd op auteursrechten -, maar om het streamen uit een illegale bron, zoals Popcorn Time. Streamen van onder meer Netflix of een film via Videoland is wel toegestaan; inbreuk auteursrechten zijn hierbij niet in het geding.