Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bestaat er een termijn waar binnen een factuur verzonden moet worden?

Vraag gesteld door Zoomvliet op 4 maart 2018

In januari 2017 hebben wij bij een reisorganisatie een reis geboekt voor de zomervakantie.
Aansluitend kregen we een bevestiging, met daarbij de vermelding dat de factuur zou volgen.
In mei 2017 hadden we nog steeds niets gehoord. We stuurden een mailtje om te informeren naar de stand van zaken en kregen een mailtje terug dat alles in orde was, maar nog steeds geen factuur.
Twee weken voor aanvang van de reis kregen we keurig alle vouchers thuis gestuurd en zijn we heerlijk op vakantie geweest.
Nooit meer iets van gehoord, tot we in februari 2018 (meer dan een jaar na de boekingsdatum) een mailtje ontvingen dat ze in hun administratie geen betaling hadden kunnen vinden van de gemaakte reis.
Uiteraard klopte dat.
Nu mijn vraag : Bestaat er een termijn waarbinnen een factuur verzonden moet worden ? Zo ja, komt hiermee onze betalingsverplichting te vervallen ? Wat zegt de wet hierover ?
We zijn erg benieuwd naar uw reactie.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Pas een jaar na boeking van de pakketreis stuurt de reisorganisatie alsnog de factuur voor de - reeds in de zomer - genoten vakantie. U bent benieuwd of de vordering niet al verjaard is.

Nee, op rond van art 7:28 BW verjaart bij en consumentenkoop de rechtsvordering tot betaling va de koopprijs door verloop van twee jaren.

Stuiting verjaringstermijn
Een verjaringstermijn gaat opnieuw in, wanneer de eiseres een verzoek tot betaling van de koopprijs heeft gedaan aan de koper.