Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto staat bij garage en de kosten lopen zo hoog op dat we hem niet meer willen laten repareren

Vraag gesteld door Knoop2804 op 3 mei 2018

Onze auto staat bij de garage en de kosten lopen zo hoog op dat we hem niet meer willen laten repareren. Ze (officiële dealer van het automerk) hadden al reparaties geconstateerd, waaronder het vervangen van de distributieriem, die ongeveer €2000 zouden gaan kosten. Daar hebben we goedkeuring voor gegeven, maar tijdens het werk komen er nog meer problemen naarboven. Inmiddels is de boodschap dat ook de waterpomp en de hele motor vervangen moeten worden. Inmiddels heb ik te horen gekregen dat het €5500 gaat kosten en dat is onze 12 jaar oude Espace echt niet meer waard. APK loopt volgende week af. Het extra onderhoud komt niet voort uit herstelwerkzaamheden om de auto geschikt te maken voor de APK-keuring, maar uit de werkzaamheden voor de grote beurt.

De kern van het probleem: de auto staat bij de garage en rijdt nu niet meer. Ik zou hem bij dezelfde garage kunnen inruilen, maar wil eigenlijk liever geen Renault meer. Wat zijn mijn andere opties? En heb ik rechten in deze zaak die ik niet over het hoofd moet zien?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een twaalf jaar oude Renault Espace. Die staat nu met verschillende mankementen bij de Renault dealer. De reparatiekosten dreigen erg hoog te zijn gelet op de werkzaamheden die verricht moeten worden. De auto is dat volgens u niet meer waard. U zou de auto in kunnen ruilen bij de Renault dealer maar u wilt eigenlijk geen Renault meer. U wilt weten wat u andere opties zijn en of u in dit geval geen rechten over het hoofd ziet.

Indien de auto geen restwaarde meer heeft dan zou u ervoor kunnen kiezen om de auto te laten opkopen door een opkoper van loop- en sloopauto’s. U krijgt vervolgens een vrijwaringsbewijs. Op die manier bent u niet gebonden aan het aanschaffen van een auto bij de Renault dealer en kunt u elders een ander merk aanschaffen.

Meer informatie over een auto kopen vindt u op onze website.