Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

aanrijding op camping.....schuldige door gereden, gegevens bekend bij camping, maar die geeft ze niet

Vraag gesteld door peter076 op 17 september 2018

op 14 sept is mijn auto die geparkeerd stond op n toegewezen parkeervak op Camping Rubicone in San Mauro Mare (italie) aangereden door een auto met caravan. auto met car. is doorgereden en pas aan einde van straat eigen schade bekeken en snel weggereden.
de getuige heeft gezien dat de zwarte grote auto n oostenrijks kenteken was, en we weten op welke plaats die caravan de afgelopen week heeft gestaan. Camping heeft camera bij uitgang en weet dus welke zwarte oostenrijkse auto met caravan de camping rond dat tijdstip heeft verlaten
gegevens van de veroorzaker zijn bij de camping bekend, maar worden vanwege privacy wetgeving alleen na politie rapport verstrekt.
Ik ben twee maal bij de Caribineri in Cesenatico geweest maar die nemen geen aangifte of proces verbaal omdat het op prive terrein is gebeurd.
Ik zit dus in n impasse......rechtsbijstandverzekerinf doet niets omdat tegenpartij onbekend is, camping geeft geen kenteken of adresgegevens omdat er geen politie rapport is en politie geeft geen rapport omdat t op prive terrein is gebeurd.".......
wie kan mij helpen.......

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Op een camping in Italië heeft u schade opgelopen aan uw geparkeerde auto. De veroorzaker - een gast die de camping - is na de aanrijding doorgereden. De Italiaanse politie weigert een proces-verbaal op te stellen. Uw verzekeraar weigert hulp, nu de veroorzaker ' onbekend' is U vraagt zich af hoe of nu te handelen.

Aangifte politie
Adviseer om bij bij een ander politiebureau in Italië aangifte te doen van doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding.

Rechtsbijstand
Indien u over verhaalsrechtsbijstandverzekering of een gezinsrechtsbijstandverzekering (inclusief de module verkeer) beschikt, dan raad ik u aan deze direct i te schakelen. De rechtsbijstand kan onder meer de camping verzoeken de camerabeelden ter beschikking te stellen, dan wel te verzoeken deze te bewaren voor nader onderzoek van de politie.

Getuige(n)
Verzoek getuige(n) een schriftelijke verklaring af te leggen van hetgeen zij hebben waargenomen.

Meer informatie over aanrijding in het buitenland vindt u op onze website.