Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wij hebben teveel betaald voor de bruggen in Zweden - Denemarken

Vraag gesteld door Hannibal58 op 2 oktober 2015

Op 15 aug zijn we over de beide bruggen de Grote Beltbrug en de Sontbrug gereden en hiervoor onze ANWB Visa card gebruikt we kwamen erachter dat onze kampeerbus gerekend was voor 6 mtr en langer terwijl onze bus 5.40 is en met fietsenrek 5.90.. Wij hebben voor de Oresundsbron 750DKK = 102,52 en voor de Storebaelt 360 DKK = 49.22 betaald.. dus bijna 80 euro teveel betaald om 2 bruggen over te gaan. Ik heb de ANWB gebeld en zij vertelde mij als ik er niet achter zou komen wie hier verantwoordelijk voor was, ik dit weer even door moest geven aan de ANWB.. Helaas is alles op niets uitgelopen dus misschien kunnen jullie helpen..

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U bent over twee bruggen gereden tussen Zweden en Denemarken en er is een verkeerd toltarief in rekening gebracht voor uw kampeerbus. Dit omdat er een hoger tarief is gerekend in verband met de afmetingen van de bus. 

Ik adviseer u bezwaar te maken tegen de kosten en bewijs aan te leveren van de precieze afmetingen van de kampeerbus met fietsenrek. U vindt de contactgegevens op de website van de Sontbrug. Dit zijn de contactgegevens van de beheerder van de Grote Beltbrug: 

Klantenservice: +45 7015 1015 e-mail: erhverv@sbf.dk.