Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

verbreken leasecontract

Vraag gesteld door U.S. te D. op 11 augustus 2016

Hoe kom ik van mijn leaseauto af als ik deze mee moet nemen naar mijn nieuwe werkgever en deze het contract niet wil overnemen ?
In het leasecontract staat dat de Lessee mijn werkgever is en niet ik.
In de schriftelijke afspraak die ik heb getekend staat niet duidelijk omschreven dat ik het contract over moet nemen bij ontslag van mijn kant ( wel als ik de auto niet koop ).

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe u van een lease-auto afkomt nu u van werkgever gewisseld bent. Het leasecontract staat op naam van uw voormalige werkgever. Het leasecontract biedt biedt verder geen duidelijkheid over enige verplichtingen uwerzijds bij het beëindigen van het arbeidscontract op uw initiatief.

Uitgaande van uw beknopte informatie zie ik niet in waarom u gehouden bent het leasecontract mee te nemen naar de nieuwe werkgever. De lessee is immers uw vorige werkgever en bovendien staat er niet in het leasecontract dat u als houder van de lease-auto bij ontbinding van het arbeidscontract gehouden bent het leasecontract over te nemen.

Voor zover u dit niet al gedaan heeft, adviseer ik u de kwestie voor te leggen aan de OR, uw vakbond en/of uw rechtsbijstandverzekering.