Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

parkkosten verhoging

Vraag gesteld door jansmit op 27 november 2015

Wij zijn eigenaar van een perceel op park westerkogge berkhout van topparken, dit hebben wij tien jaar geleden gekocht, gestart werd met de parkkosten van 650 euro dit is elk jaar verhoogd met 0,9% index zodat we nu rond de 780 euro betalen.
wij hebben nu een schrijven gehad van top parken dat de kosten voor het nieuwe jaar 1670,92 zullen zijn dit is een verhoging van 108%, wil u er nog even bij vermelden dat dit park buiten een klein openluchtzwembad geen enkele andere faciliteiten heeft, ook is er totaal geen activiteiten programma op het park.
Naar mijn inzien is dit bedrag onterecht en mijn vraag is of zij dit bedrag met zoveel kunnen verhogen zonder overleg en onderbouwing hierin.
Aansluitend wil ik nog toevoegen dat zij de stelling hebben gemaakt in het schrijven van hun, dat het park naar hun mening er een verliesgevende exploitatie wordt gedraaid zodat zij de stelling hebben aangenomen dat dit gedragen moet worden door de gezamenlijke eigenaren, punt hierin is dat zij tien jaar lang niets met het park hebben gedaan om het aantrekkelijker te maken voor kopers/huurder dit was destijds wel de planning met het opstarten van het park deze gegevens zijn nog in ons bezit.

In afwachting van u antwoord; J Smit

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een perceel in eigendom op een vakantiepark. De parkkosten worden met meer dan 100% verhoogd.

Voor zover ik kan zien is het betreffende park niet aangesloten bij de Recron. De Recron voorwaarden beperken namelijk de mogelijkheden om aanzienlijke verhogingen door te berekenen. Nu valt u terug op de wet en de voorwaarden van Topparken zelf. Uiteraard mag er een verhoging worden doorgevoerd.  Een verhoging zoals u nu aangeeft is wel zeer fors. Dit kan aangemerkt worden als een onredelijke verhoging. Zeker als er geen gegronde redenen worden aangegeven voor de verhogingen of het aanbod van faciliteiten beter wordt.

Indien u een rechtsbijstandsverzekering heeft raad ik u aan deze in te schakelen. Heeft u deze niet dan zou u om te beginnen een aangetekende brief kunnen sturen naar Topparken waarin u aangeeft dat deze verhoging onredelijk is en niet in een keer mag worden doorgevoerd.