Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag onze camping houder de jaarplaats zomaar verhogen met 40 euro?

Vraag gesteld door Geerencor op 19 maart 2015

Hallo ANWB Expert medewerk(st)er
Vraag 1: Mag onze Campinghouder zomaar de vaste staanplaats waar onze stacaravan op staat zomaar verhogen met 40 euro, en dit ook al vorig jaar gedaan te hebben?
Vraag 2: Moet ik voor een ligplaats van de boot a 135 euro betalen dit jaar terwijl ik net vorige week mijn boot hebt verkocht, en er geen nieuwe meer voor terug komt? En de rekening voor het seizoen net binnen hebt.
Vraag 3: Op de website van de camping staat dat we vanaf begin April tot eind Oktober er mogen zijn, maar v.a 1 Oktober moeten we apart betalen om er te verblijven, klopt dit?
Wij staan op een camping waar je mag zijn van begin April tot eind Oktober

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Allereerst is het de vraag of er sprake is van een Recron camping. In dat geval zijn namelijk de Recron voorwaarden van toepassing. Deze regelen onder meer de door u gestelde vragen. Voor het antwoord op uw vraag ga ik ervan uit dat de Recron voorwaarden gelden. Is dit niet het geval, dan hangt het antwoord namelijk af van de voorwaarden van uw eigen contract. 

Een campingeigenaar mag jaarlijks het stageld verhogen. Indien het een aanzienlijke verhoging betreft, denk aan 10%, moet dit 18 maanden van tevoren worden aangekondigd. Een lagere verhoging mag elk jaar worden doorberekend.

Op het moment dat het nieuwe jaar is ingegaan en u heeft de ligplaats voor uw boot niet tijdig (twee maanden voor afloop van het lopende contract) opgezegd, zult u de kosten van het hele jaar moeten betalen. 

U geeft aan dat u van April tot Oktober op de camping mag komen. Voor de periode van Oktober tot April betaalt u een apart bedrag. Als dit door de campingeigenaar met u is afgesproken is dat mogelijk. Er is wel sprake van een vaste plaats als uw stacaravan het hele jaar niet wordt verplaatst.

Voor verdere informatie over een vaste plaats op een camping verwijs ik u naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-de-camping/soort-kampeerplaats/vaste-plaats