Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

garantie accu shootmobiel

Vraag gesteld door walstra op 14 april 2018

de accu,s van ons scootmobiel van 1 jaar oud zijn stuk onder de algemene voorwaarden staat dat de garantie op de scootmobiel 2 jaar is en op de accu een half jaar, is dit wettelijk juist ???

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De accu van uw scootmobiel is na 1 jaar defect. In de garantievoorwaarden staat dat u 2 jaar garantie op de scootmobiel heeft, en slechts 6 maanden garantie op de accu. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Wettelijke garantie
Op grond van de Europese Verordening heeft u bij aanschaf van een dergelijk product recht op minimaal twee jaar garantie. Dit geldt derhalve ook voor uw scootmobiel en bijbehorende accu.

In Nederland is deze wettelijke garantie geregeld in boek 7 Titel 1 'Koop en ruil'. Het merendeel van deze bepalingen zijn van dwingend recht. Ofwel; de verkoper mag hier niet ten nadele van de consument van afwijken (art 7: 6 lid 1 BW).

Conclusie
Ervan uitgaande dat de scootmobiel normaal gebruikt en onderhouden is, en de accu niet door een externe oorzaak defect is geraakt, dan zijn de vervangingskosten van de accu, geheel voor rekening van de verkoper (art 7:21 lid 2 BW).

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.