Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Per ongeluk brommer rijden in natuurpark

Vraag gesteld door Anita Steenbakkers op 7 augustus 2018

Mijn zoon is samen met een vriend op vakantie. Ze trekken rond op een brommer. Nu zijn ze per ongeluk in het Nature Parc High Ven in België terecht gekomen, niet wetende dat het een stilte gebied is. Zij hebben geen borden gezien die daarop wijzen. Ze bleven op een verharde weg rijden. Ze zijn aangehouden door de 'bospolitie'. Ze hebben een boete van 1000€ gekregen. Omdat ze geen papieren bon hebben gekregen vragen wij ons af of het mogelijk een waarschijnlijk geweest.Adres is genoteerd en er is een foto gemaakt van ID. Wij, en zijzelf, begrijpen heel goed waarom je niet met een brommer door zo'n park mag rijden. Dit zou wel een hele forse straf zijn. De jongens zijn er stuk van.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Uw zoon en een vriend zijn per ongeluk met hun brommer in het Nature High Ven in België ingereden, terwijl dit een stiltegebied is. Zij zijn aangehouden en hebben een boete van € 1000 gekregen. Zij hebben echter geen papieren bekeuring gekregen. U vraagt naar de mogelijke gevolgen hiervan.

Ik kan mij voorstellen dat uw zoon en zijn vriend behoorlijk geschrokken zijn, toen zij werden aangehouden en zo'n hoge boete kregen.

Als een overtreding wordt geconstateerd en een boete wordt opgelegd, wordt doorgaans een proces-verbaal uitgereikt aan de overtreder. Nu dit niet is gebeurd, is het mogelijk dat het inderdaad een waarschuwing is geweest. Helaas kan ik niet met zekerheid zeggen dat dit ook het geval is.

U zult dus moeten afwachten of er nog een bekeuring per post wordt gestuurd. Als dat het geval is. Als u naar aanleiding daarvan nog vragen heeft, dan kunt u die stellen op dit platform.