Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete

Vraag gesteld door Rein van den Born op 19 november 2018

Ik heb afgelopen week een parkeerboete ontvangen uit Griekenland van juni 2012!!! De bijgesloten brief dateert oktober 2018. Ik ben destijds voor een vakantie in Lesbos geweest en heb toen een auto gehuurd. Ik heb destijds niets op de auto gevonden (print achter ruitenwisser oid). Er zit tevens bij de brief geen foto oid waardoor ik het voorval kan controleren. De brief vermeld vervolgens geen bankrekeningnummer waar ik het bedrag kan overmaken. Wat raad u mij aan te doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Ik zal via onze contacten in Griekenland nagaan wat de verjaringstermijn is ter zake een parkeerboete. Dit zal enige tijd in beslag nemen. Zodra ik het antwoord heb, meld ik mij bij u.

P.S. was dit het eerste schrijven met betrekking tot de parkeerboete? Of heeft u al eerdere een schrijven hierover ontvangen?***

Reactie van Rein van den Born:

Ik heb nog nooit eerder hierover een brief oid ontvangen. Ook ter plekke (destijds) ben ik niet aangehouden of heb ik een ticket achter m'n ruiterwisser gevonden.
Bedankt dat u het na wil vragen bij uw collega's.***

Reactie van Michiel Claesen:

Dank voor uw aanvullende informatie.

Wij zullen via onze zusterclub in Griekenland achterhalen wat de verjaringstermijn is ten aanzien van een parkeerboete.***

Reactie van Michiel Claesen:

Volgens het handboek Bussgeld im Ausland verjaart voor strafbare feiten het recht op strafvervolging na 5 jaar en het recht op tenuitvoerlegging na 10 jaar.

Nu de verkeersovertreding begaan is in juni 2012, is de boete - uitgaande van bovengenoemde verjaringstermijnen - reeds verjaard, ervan uitgaande dat u niet eerder de boete of een sommatie hierover heeft ontvangen.