Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

inzien, opvragen van rapport importeur autoprobleem

Vraag gesteld door Marjoli op 24 september 2018

Geachte heer/ mevrouw,

Mijn auto heeft een probleem dat niet opgespoord kon worden door mijn garage. Uiteindelijk ben ik mijn auto ruim 2 maanden kwijt geweest ivm reparaties. Nu is mijn auto door mijn garage ook naar de importeur teruggestuurd om te kijken waar het probleem zat. Ik heb nu aangegeven dit rapport te willen hebben gezien alle problematiek die er was. Nu zegt mijn garage dat ik het rapport wel mag inzien, maar dat ik daar geen kopie van mag hebben ivm de privacy. Is dit correct. Mag ik geen rapport in mijn bezit hebben over mijn eigen auto? OM wleke privacy/ van wie gaat het dan? Mag ik er wel een foto van maken? Wat zijn de regels hiervan?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Doordat uw garage het probleem aan uw auto niet op kon lossen, is de auto teruggestuurd naar de importeur. Volgens uw garage mag u het rapport van de importeur wel inzien maar u mag er geen kopie van hebben. Uw vraag is of dit klopt.

Ik ga ervan uit dat het om een garantie kwestie gaat. De importeur schrijft een rapport met zijn bevindingen over de auto en wat er met de auto is gebeurd. Dat rapport is bestemd voor de garage en niet direct voor u. Ik kan mij voorstellen dat u daar geen kopie van krijgt, maar u mag het wel inzien. Het is dan ook geen geheim.

Wat u wel mag verwachten is een nul euro factuur van de dealer waarop wordt vermeld welke werkzaamheden onder garantie hebben plaatsgevonden. Zo ook de werkzaamheden bij de importeur.