Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Franse boete kwijt, contact leggen onmogelijk

Vraag gesteld door BasDon op 2 december 2016

Goedemorgen,

Eind augustus jl. een verkeersboete opgelopen in Frankrijk. Deze is een paar dagen terug op de deurmat gevallen, echter, door een verhuizing kwijt geraakt. Om verhogingen te voorkomen en omdat de adreswijziging per volgende week niet bekend is bij hen, wil ik graag contact met hen. Echter, geen contact te vinden en het CJIB en helpdesk van de ANWB weten van niks. Ik wil hier graag advies over om te voorkomen dat wij straks het vijfvoudige moeten betalen omdat de boetes niet aankomen.

Mvgr

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft eind augustus een verkeersovertreding in Frankrijk begaan, waarvoor u onlangs per post de boete ontving. De boete bent u door een verhuizing kwijtgeraakt. U wil graag contactgegevens zodat u de boete zo snel mogelijk kunt betalen.

De afhandeling van boetes in Frankrijk vindt plaats door ANTAI (Agence Nationale de Traitement Automatisé des Infractions). Zij hebben een duidelijke en betrouwbare website in het Nederlands waar je alle informatie kunt vinden over boetes.

U kunt telefonisch contact opnemen met hen om te kijken hoe u de boete kunt voldoen. Voor de contactgegevens van ANTAI verwijs ik u naar hun website.

Meer informatie over Franse boetes vindt u op onze website.