Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

auto roest

Vraag gesteld door n van staa op 20 mei 2015

volkswagen passat 2007 roest op motorkap druk lak eraf nu zegt volkswagen dat dit niet onder door roesten valt in de garantie bepalingen

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U geeft aan dat er roest op de motorkop zit van uw Volkswagen Passat uit 2007. U hebt het probleem gemeld bij de dealer maar volgens Volkswagen valt doorroesten niet onder de garantievoorwaarden. 

Meestal zit er alleen garantie op doorroetsen van binnenuit. Roest van buitenaf valt nooit onder de garantie.Wanneer er sprake is van een gebrek binnen de garantietermijn, dan kunt het beste daarop ten eerste een beroep doen. U hoeft dan in eerste instantie niets te bewijzen. Maar als de garantieclaim wordt afgewezen, zoals bij u het geval is, dan moet u wel aan tonen de roestvorming niet van buitenaf komt. Dit is lastig, maar een expert zou dit mogelijk vast kunnen stellen.  

In het geval dat er bij levering van de auto de oorzaak van roest al aanwezig was, zoals een probleem in de laklaag zelf (doordat deze bijvoorbeeld onjuist is aangebracht) en dit niet te wijten is aan een externe oorzaak, dan kunt u mogelijk nog een beroep doen op non-conformiteit. Een auto dient te voldoen aan hetgeen op grond van de gesloten overeenkomst mocht verwachten. Dit wordt het conformiteitsbeginsel genoemd. Voldoen de auto niet aan de redelijke verwachtingen, dan is er sprake van non-conformiteit. 

Meer informatie vindt u nog op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/klachten-na-aankoop