Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto achter camper meenemen. Caratow

Vraag gesteld door Adriaan65 op 10 augustus 2016

In maart 2011 heb ik bij Car-a-Tow in Stiens een triangel laten inbouwen. Echter slecht 1 maal gebruikt i.v.m. regelmatig door de politie in Duitsland naar de parkeerplaats te zijn gedirigeerd. Ik lees nu dat ik de verkoper aansprakelijk kan stellen en mijn betaalde bedrag kan terug krijgen. Welke stappen kan ik het beste ondernemen. ( De benodigde materialen liggen nu nutteloos in het rek). Verkoper heeft heel duidelijk gezegd dat bij aankoppeling achter de camper het een aanhangwagen is. Dat het dus in alle landen is toegestaan.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert


U heeft in 2011 een triangel voor uw camper aangeschaft. Volgens de verkoper zou de triangel in alle landen toegestaan is. Nu duidelijk is dat de triangel slechts in Nederland en Groot-Brittannië toegestaan is, vraagt u zich af wat uw rechten zijn.

Dwaling art 6:228 BW
Er is sprake van dwaling wanneer een overeenkomst wordt gesloten op basis van een onjuiste voorstelling van zaken (door onjuiste informatie verkoper). Bij een juiste voorstelling van zaken zou de koper de koop niet hebben gesloten of niet voor deze prijs.

Gevolgen van dwaling
Als er sprake is van dwaling, dan kan de overeenkomst worden vernietigd. U dient de triangel terug te leveren en de verkoper dient u de koopprijs terug te betalen.

Als de verkoper niet meewerkt dan kan de overeenkomst per aangetekende brief vernietigd worden. In deze brief moet u aangeven op welke grond u gedwaald hebt, dat u de overeenkomst niet gesloten had als u de juiste informatie had en dat u daarom de overeenkomst vernietigt.

Voor onze voorbeeldbrief beroep op dwaling, verwijs ik u naar onze website.