Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade prive auto tijdens werktijd

Vraag gesteld door leliens op 15 juli 2015

Goedemorgen,

Enige maanden geleden ben ik voor mijn werk met mijn privé auto naar een locatie gereden in Amsterdam om daar een werkgerelateerd examen te doen zodat we een certificering behalen.

Echter, tijdens het rijden in de parkeergarage op lokatie, beschadig ik helaas mijn auto langs een betonnenpaal in een bocht. Ik reed rustig en er is absoluut geen sprake van roekeloos gedrag.

Nu heb ik reeds zelf de schade laten maken; kosten € 289,- Echter, had of kan ik de werkgever hiervoor alsnog aansprakelijk stellen? Ik liet dit wel op mijn werk bij mijn manager vallen maar er kwam geen reactie om mij tegemoet te treden.

Daarnaast als ik mijn werkgever hierop aanspreek, kan dit de werkrelatie wellicht in gevaar brengen?

Dank voor reactie.

Met vriendelijke groet,
L. Eliens

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U vraagt of de werkgever aansprakelijk te stellen is voor schade die is ontstaan aan uw privé-auto tijdens werktijd.

ANWB experts beantwoordt vragen over auto’s, kampeermiddelen en motoren. Tevens behandelen wij juridische vragen over mobiliteit, recreatie, toerisme en letselschade. Wij beschikken helaas niet over de informatie die u zoekt, nu dit ook een arbeidsrechtelijke kwestie betreft. U kunt dit wellicht voorleggen aan bijvoorbeeld een medewerker van het Juridisch Loket via 0900-8070 (€ 0,25 p/m).