Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade na montage trekhaak Kwikfit

Vraag gesteld door ACDr op 16 maart 2018

Heb op vrijdag 9 maart 2018 mijn auto naar Kwikfit Soest gebracht voor de montage van een trekhaak. Naderhand ontdekte ik schade aan het plaatwerk van mijn auto. Dit was een schade die duidelijk uitsluitend van binnenuit, dus na demontage van de bekleding e.d., toegebracht kon zijn. Er zaten meerdere puntjes in het plaatwerk die naar buiten gedrukt waren. Kwikfit stelt voor de schade te delen, omdat, hoewel de schade van binnenuit is toegebracht, er geen reden is aan te nemen dat dit door de monteur gedaan is. Hoe hiermee om te gaan?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een trekhaak laten monteren. Nu heeft u schade ontdekt die waarschijnlijk bij het monteren is veroorzaakt. Kwikfit biedt aan de helft te betalen.

Om de volledige schade te kunnen verhalen zal vast moeten staan dat de schade door Kwikfit is veroorzaakt. Dat bewijs zult u moeten leveren. U zou daarvoor een expertise kunnen laten uitvoeren. Blijkt dat de schade inderdaad tijdens het monteren van de trekhaak is veroorzaakt, dan kunt u ook de kosten van deze expertise verhalen op Kwikfit. Concludeert de expert dat de schade ook op andere wijze kan zijn ontstaan, dan is de schade (en ook de kosten van expertise) voor eigen rekening.

Als u Kwikfit aansprakelijk stelt is het ook mogelijk dat Kwikfit zelf voor een expert zorgt, via de aansprakelijkheidsverzekering van Kwikfit.