Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kleppendekselpakking lekt olie

Vraag gesteld door Kristina op 12 december 2015

Ik heb 9 november een fiat Punto gekocht van 2002 voor 1450 euro met 6 maand garantie op motor en versnellingsbak,nu lekt hij olie en ik heb er nog geen 350 kilometer mee gereden en de verkoper geeft geen garantie erop zegt hij nu wat kan ik doen? nu blijkt de kleppen deksel pakking te lekken ik dacht eerst hij zweet wat maar vond het te veel olie dus ben naar garage gegaan.
Dus nu al kosten van 150 euro plus misschien bijkomende kosten werd mij vermeld.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een tweedehands Fiat Punto gekocht voor 1450 euro met 6 maanden garantie op de motor, nu lekt de kleppendekselpakking en valt dit volgens de verkoper buiten de garantie. 

Vaak wordt dergelijke garantie alleen overeengekomen voor het draaiend gedeelte van de motor en de kleppendekselpakking valt daarbuiten. Dit kunt u nog nagaan in de garantievoorwaarden. 

Conformiteit

Ook zonder garantie heeft u als consument recht  op een product waarvan u redelijke verwachtingen mag hebben. Deze verwachtingen hangen samen met o.a. de leeftijd van de auto, koopprijs, het onderhoud en het gebrek zelf. In uw geval betreft het een auto van 13 jaar oud die u heeft gekocht voor een bedrag van 1450 euro. Bij een dergelijke leeftijd en aankoopprijs moet u als consument rekening houden met een dergelijk gebrek. Ik zie daarom weinig kans voor een succesvol beroep op non-conformiteit. 

Volgens onze auto-experts is een minimaal bedrag van 150 euro overigens al erg hoog voor het repareren van een lekkage bij de kleppendekselpakking.

Meer lezen over klachten na aankoop.