Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb een nieuwe KIA Rio gekocht. Op de aankoopbon staat vermeld dat er een geintregeerde radio/cd/mp3 speler. De CD speler zit er na aflevering echter niet ingebouwd.

Vraag gesteld door michel van der klis op 27 augustus 2015

De dealer zegt dat ze daar niets aan kunnen veranderen en dat ik dat had kunnen weten. Het staat vermeld op de aankoop bon en in mijn vorige KIA Rio zat hij wel ingebouwd.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft ons een vraag gesteld over het ontbreken van een geïntegreerde CD-speler bij de aflevering van uw nieuwe KIA Rio. De accessoire staat wel vermeld op de koopovereenkomst, desondanks stelt de dealer hieraan niets te kunnen veranderen. Vraag is nu wat uw rechtspositie is.

Indien u met de dealer een koopovereenkomst sluit met betrekking tot levering van een een nieuwe KIA Rio inclusief een geïntegreerde radio/cd-speler/mp3, dan blijft de dealer in gebreke, wanneer hij de CD module niet levert - op grond van art 7:17 BW e.v.

Vraag is nu of het achteraf nog mogelijk is, de geleverde module aan te passen voor de overeengekomen module. Indien dit blijvend onmogelijk blijkt te zijn, dan zou er een compensatie - van de dealer uit - dienen plaats te vinden voor het verschil in waarde van modules.

Om na te gaan of aanpassing van de modules achteraf mogelijk is, dient u contact op te nemen met een willekeurige KIA dealer of de importeur.

Indien het geschil niet in er minne kunt afhandelen met de dealer, dan zou u uw rechtsbijstandverzekering kunnen inschakelen of anders het geschil zelf ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen (www.sgc.nl).