Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade aan mijn auto en tegenpartij ontkent wat nu?

Vraag gesteld door VW lover op 3 november 2016

Schade aan mijn geparkeerde auto ontdekt en op de trekhaak van degene die geparkeerd was voor mij, zat witte lak (van mijn auto) op zijn trekhaak. Alles gelijk gemeld bij tegenpartij en bij de verzekering. De tegenpartij gesproken en die ontkent. Aangifte wezen doen bij het politiebureau en daar 2 uur gezeten. Vervolgens krijg ik een mail van de politie dat ze het onderzoek hebben gestopt en dat ik verder nu afhankelijk ben van de verzekering en de tegenpartij.

Wat als diegene blijft ontkennen en niet gaat reageren?
Mijn auto is nog maar van oktober 2015 en had hem nog maar 2 weken toen dit voorval zich aandeed. Heb 2 getuigen met betrekking tot parkeren zaterdagmorgen voor het laatst zonder schade nog en zondagmorgen toen het ontdekt is. Kan ik bij het waarborgfonds aankloppen als het via de verzekering niet lukt? Komen ze hier echt zomaar mee weg, gezien ik ook foto's heb gemaakt van de tegenpartij en mijn auto en je ziet dat het overeen komt, ook met de hoogte van de schade. Dit moet toch uitgezocht worden via Expertise/politie? Dat is mij wel verteld nadat ik dus in het begin de schade heb gemeld.

Ik hoop hiermee verder te komen en wil alvast informeren dat ik beter weet wat te doen.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Ik hoop hiermee verder te komen en wil alvast informeren dat ik beter weet wat te doen.

U heeft schade aan uw auto en wilt dit verhalen op de tegenpartij. Deze ontkent de schade te hebben veroorzaakt. De politie heeft het onderzoek gestaakt.

U kunt inderdaad proberen de claim in te dienen bij het Waarborgfonds. U kunt een verder onderzoek door de politie niet afdwingen, maar als het niet goed is uitgevoerd, kunt u overwegen een schriftelijke klacht in te dienen.***

Reactie van VW lover:

Waar dien ik een klacht in, mocht het zover komen? Er is namelijk alleen maar naar gekeken bij mijn auto toen ik aangifte ben gaan doen op het politiebureau. Daar heb ik 2 uur gezeten in een kamertje van 2x2 meter en had mijn babydochtertje bij. Zou maar 1 uur duren, maar ik had een politieagent, waar ik 3x mijn verhaal aan moest vertellen omdat hij het niet bij kon houden met typen. Er is toen even gekeken, zijn geen foto's gemaakt en bij de tegenpartij hebben ze niks gedaan. Hoor het graag!***

Reactie van David Sjoer:

Een klacht dient u schriftelijk in te dienen bij het politiebureau waar u aangifte heeft gedaan. Kennelijk is er een proces verbaal opgesteld. Normaal verricht de politie alleen nader onderzoek als bijvoorbeeld de voertuigschade ernstig is, of als iemand letsel heeft opgelopen.