Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat zijn mijn rechten wanneer dealer koopovereenkomst occasion niet na komt

Vraag gesteld door Koopovereenkomst op 8 mei 2018

Ik heb een koopovereenkomst met een dealer voor een occasion getekend op 14 april, overeenkomst op basis van financiering.
Nu heb ik de financiering bij rond en ik bel de dealer voor nog een vraag en krijg ik te horen dat de auto al aan iemand anders verkocht is. Kan dat zomaar?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto gekocht. U zou de financiering nog nagaan. Nu deze rond is blijkt de auto al verkocht te zijn.

Als de koop rond is en de afspraken zijn gemaakt dan moet de garage u de auto leveren en u moet de auto afnemen en betalen. De garage mag dan niet tussentijds de auto verkopen aan een ander.

Als er nog geen definitieve koop is gesloten, mag dat wel. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er nog niet duidelijk is of de koop door kan gaan in verband met financiering. De gemaakte afspraken zijn hierbij van belang. Het zou hoe dan ook wel netjes zijn geweest als de garage u hierover had geïnformeerd.

U geeft aan dat er een overeenkomst is getekend. Van belang is in dat geval wat er precies is afgesproken over de aankoop en de financiering. Is er bijvoorbeeld een termijn gesteld die u voor financiering mocht aanhouden, dan had de garage binnen deze termijn de auto niet mogen verkopen.