Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom heb ik een tolweg boete gekregen omdat ik mijn tolkaart kwijt ben geraakt in de auto?

Vraag gesteld door Delin op 17 augustus 2016

Onderweg op de tolwegen in Italië, heb ik aan een station een kaartje ontvangen, verder op moet je dat kaartje afgeven en betalen. dat kaartje is dus kwijtgeraakt in mijn auto. Dat heb ik aan de man achter de ''balie'' uitgelegd. Hij geeft ons geen uitleg en vraagt mij of ik mijn adres wil invullen op een soort bon. Ik doe dat. Ik krijg van die man een kopie van zijn bon mee met een gele kaart. Ik betaal hem nog 22,50 voor de tolweg en ik mocht verder rijden. Zodra ik thuis ben gekomen kijk ik en lees ik aandachtig de bon die hij mij heeft meegegeven. Er staat op de bon dat ik 78.50 moet betalen en als ik dat niet binnen 10 dagen doe dat er 2.60 bij komt. achter aan het bonnetje vast gemaakt is een acceptgiro. Ik begrijp niet of ik dit moet betalen of niet want ik heb geen uitleg gekregen en op de acceptgiro staat niet eens hoeveel ik moet betalen. hij is leeg. Als ik het moet betalen hoe moet ik het dan betalen? En moet ik het wel of niet betalen? ik heb hier geen verstand van. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Mvg

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft op de tolwegen in Italië een tolkaartje ontvangen, maar dat bent u kwijtgeraakt. Ter plekke heeft u € 22,50 betaald. Bij thuiskomst heeft u de ontvangen papieren goed gelezen, en nu blijkt dat u nog een bedrag van € 78,50 moet betalen. U vraagt zich af of u dit moet betalen, en zo ja, hoe?

Wanneer u het tolkaartje niet kunt overleggen, kan de afgelegde afstand niet worden bepaald. In dat geval wordt een verhoogde naheffing berekend en meestal over de langst mogelijke afstand.

Ik weet niet waarom u naast de € 22,50 die u al heeft betaald, nog een bedrag van € 78,50 moet betalen.

Kunt u ons de papieren die u heeft ontvangen, aan ons mailen? Ons mailadres is experts@anwb.nl. Wilt u de link naar uw vraag op het platform in de mail zetten? Dan kunnen wij u eventueel nader adviseren.

U kunt alvast voor meer informatie kijken op www.autostrade.it