Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

schuldvraag

Vraag gesteld door Trikertjeerd op 16 juni 2015

Hallo, mijn man is aangereden op een gelijkwaardige kruising. Mijn man stond stil om voorrang te verlenen aan een auto van rechts. Bij het afslaan heeft deze mijn man (op de trike) aangereden. Nu zegt deze bestuurder dat mijn man te ver op de straat stond en niet genoeg ruimte gaf zodat hij erlangs kon. Mijn man zegt dat de andere bestuurder teveel de binnenbocht nam en hem niet heeft zien staan. De verzekering van de tegenpartij legt de schuld bij mijn man, maar het kan toch niet zo zijn dat als je zelf stilstaat en de ander komt door de binnenbocht dat jij dan de schuld krijgt?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Uw man heeft een aanrijding gehad op een gelijkwaardig kruispunt. Volgens de verzekering van de tegenpartij ligt de schuld bij uw man, omdat hij te ver op de straat zou hebben gestaan. Uw man geeft aan dat de andere persoon teveel de binnenbocht heeft genomen. 

Het is niet zomaar te zeggen wie hier de schuld heeft. Het komt ook voor dat beide betrokkenen een verkeersfout maken. Er wordt dan gekeken naar de mate waarin de gemaakte fouten hebben bijgedragen aan de aanrijding. De schade wordt dan gedeeltelijk vergoed. Ik zou u adviseren met de eigen verzekering contact op te nemen. 

Meer informatie vindt u nog op onze website.

 ***

Reactie van Trikertjeerd:

Hallo bedankt voor uw reactie. Wij gaan hier ook nog zeker mee verder. We hebben de verzekering nogmaals aangesproken en wachten nu op een getuigenverklaring. Het is ook niet makkelijk om dit uit te zoeken, vooral omdat het een voorrangskruising betrof, maar in mijn ogen kan het toch niet zo zijn dat als je stilstaat om voorrang te verlenen en die persoon rijdt je aan door de binnenbocht omdat die de situatie niet goed inschat, dat die persoon dan gelijk krijgt. Maar we gaan weer verder met het gevecht,