Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade door herstelbedrijf

Vraag gesteld door Deacon op 7 april 2017

Nadat een tegenpartij mijn auto heeft aangereden, heb ik deze naar een autoschadeherstelbedrijf gebracht. Dit was een afspraak die ik met de verzekering van de tegenpartij heb gemaakt en waar zij verder alles af zouden handelen. De schade die gemaakt was, zat aan mijn achterbumper. Alles goed en wel, na een dag kon ik de auto weer ophalen. Echter na het ophalen van de auto kreeg ik nog te horen dat mijn parkeersensoren het niet deden, terwijl ik na de aanrijding nog heb gechecked of ze het deden en dit gewoon het geval was. Ze zeiden dat de monteur dit op een briefje had geschreven en dit al zo was... Ik heb gelijk gezegd dat dit niet klopt en dat ik bij aflevering van de auto geen briefje of iets dergelijks heb ondertekend.. Ze zouden me terugbellen, aangezien ze het hier met de monteur over moesten hebben. Vandaag weer gebeld om te kijken hoe het geregeld kan worden, maar het lijkt erop alsof ze vol blijven houden dat het al zo was. Afgezien van mensen die bij me in de auto zitten heb ik verder geen bewijs dat de sensoren het deden voor aanvang, maar deden ze het gewoon en heb ik er dus ook geen aandacht aan geschonken. Is er geen regel dat zulke dingen van tevoren gechecked worden en bij bijzonderheden dit, samen met de eigenaar, afgevinkt moet worden alvorens de auto af te geven? Alleen het briefje van de monteur vind ik al verdacht genoeg, want als ze het echt niet deden had hij dit vast zo gelaten, maar nu heeft hij ineens een briefje achtergelaten... Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Ik heb een afspraak gemaakt om er nog over te praten, maar het klonk al alsof ze er niks aan zouden doen.. Kan ik hier iets mee?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een aanrijding gehad waarna u uw auto, in samenspraak met de verzekeraar van de tegenpartij, naar een autoschadeherstelbedrijf hebt gebracht. De schade aan de achterbumper is inmiddels hersteld. Echter, de parkeersensoren blijken het niet meer te doen, terwijl ze het na de aanrijding nog wel deden. Het autoschadeherstelbedrijf gaat niet tot herstel over.

U hoeft niet te verwachten dat bij herstel van de achterbumperschade de parkeersensoren kapot gaan. Om de schade te kunnen claimen moet u kunnen bewijzen dat de garage deze heeft veroorzaakt. U kunt het autoschadeherstelbedrijf schriftelijk aansprakelijk stellen daarvoor. Ik adviseer ik u om de getuigenverklaringen daarin mee te nemen.

Meer informatie over reparatie en onderhoud vindt u op onze website.