Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geldt het Duitse inhaalverbod voor vrachtwagens ook voor mijn auto met caravan?

Vraag gesteld door nesmos op 11 december 2015

Geachte heer David Sjoer,

Dank voor uw antwoord op mijn eerdere vraag.
Ik ben geflitst tijdens inhalen op Duitse autobaan met auto en caravan waar inhaalverbod voor vrachtwagens geldt. De massa ledige voertuigen volgens kentekenbewijs bedraagt 2750KG < 3500 KG de maximum massa van beide voertuigen volgens kentekenbewijs bedraagt 3810 KG > 3500 KG.

Welk totaalgewicht is bepalend voor ja of nee bekeuring?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

In uw geval zal dit verkeersbord van toepassing zijn geweest:

Zeichen 277
Überholverbot für Kraftfahrzeuge mit einem zulässigen Gesamtgewicht über 3,5 t, einschließlich ihrer Anhänger, und von Zugmaschinen, ausgenommen Personenkraftwagen und Kraftomnibusse

Hieruit wordt echter niet geheel duidelijk of dit inhaalverbod ook geldt voor een auto-caravancombinatie van meer dan 3500 kg. Ik informeer hiervoor bij onze Duitse zusterclub ADAC en laat u de uitkomst zo spoedig mogelijk weten.

 

 


***

 

 

 

Reactie van David Sjoer:
Uit navraag bij de ADAC blijkt dat het inhaalverbod niet geldt bij een auto-caravancombinatie van meer dan 3500 kg. Dit is anders wanneer de personenauto alleen meer dan 3500 kg weegt, maar dit komt niet snel voor.

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van nesmos:
Geachte heer David Sjoer,

 

 

Gisteren 03-03-2016 ontving ik een aanmaning tot betaling van een boete wegens overtreding van het Duitse verbodsbord nr. 477 met mijn auto en caravan op 28-09-2015. Dit in tegenstelling tot uw bericht van 14-12-2015.

Wilt u hier even op reageren?

Vriendelijk dank en groet,
D.J. Somsen

 


***

 

 

 

Reactie van David Sjoer:
Op grond van de door mij verstrekte informatie, was het mogelijk om bezwaar te maken. Heeft u ook bezwaar gemaakt tegen de boete op de manier zoals staat aangegeven op de brief? Als het goed is staat deze informatie op de originele brief vermeld.

 

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van nesmos:
Geachte heer David Sjoer,

 

 

Op 3 maart 2016 heb ik per brief gereageerd op de aanmaning en met verwijzing naar uw antwoord dd. 11-12-2016 de aanmaning terug gestuurd als zijnde niet voor mij bestemd. Op de aanmaning kan ik geen mogelijkheid tot bezwaar maken vinden. Ben gaarne bereid u deze correspondentie ter inzage te verstrekken als u mij aangeeft hoe deze te versturen.

Met vriendelijke groet,
D.J. Somsen.

 


***

 

 

 

Reactie van David Sjoer:
Als het goed is heeft u een Anhörungsbogen (vragenformulier) ontvangen. Dit is ook het geval indien u in beroep gaat tegen de opgelegde Verwarnung.

 

 

In het formulier kunt u dan uw mening over de overtreding melden. Aan de hand van dit formulier wordt onderzocht of er reden is het Bussgeldbescheid te wijzigen of te seponeren. Gebeurt dat niet, dan volgt het 'officiële' Bussgeldbescheid. Na ontvangst daarvan hebt u twee weken de tijd om schriftelijk of mondeling (telefonisch) in beroep gaan.

Op een aanmaning staat geen bezwaartermijn vermeld, omdat deze dan inmiddels verstreken zal zijn. De boete wordt daarmee dan helaas onherroepelijk. U kunt de stukken voor de zekerheid nog e-mailen, zodat ik dit kan nakijken. Het e-mailadres is: experts&commat;anwb.nl