Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat te doen bij overdracht sta-caravan?

Vraag gesteld door Hayly op 21 oktober 2016

Omdat verkoop niet lukt willen wij de caravan afstaan aan de camping-beheerder.
Dit moet voor 1 nov. opgegeven worden. Bij overdracht moeten we 1000 euro cash meenemen als wij hiervoor tekenen en sleutels overdragen. Ik krijg geen betaalbewijs en bij navraag stelt hij dat dit verwijderingskosten zijn. Hij zegt echter de caravan te willen verkopen omdat hij er nog goed uitziet.
Is dit correct? Naar mijn mening is dit dubbel cashen en ons deel "zwart"'.
Met rekening kom er 21% bij.
Wat te doen?
Bedankt voor Uw antwoord.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U wilt uw sta-caravan afstaan aan de campingbeheerder en uw standplaats moet voor 1 november worden opgeleverd. Voor de overdracht dient u 1000 euro contact te betalen, maar u krijgt hiervoor geen betaalbewijs.

De eigenaar mag verwijderingskosten vragen, maar ik raad u wel aan een betalingsbewijs te vragen. Anders heeft u geen enkel bewijs dat u dit bedrag aan de eigenaar heeft voldaan. Een andere optie is dat u zelf de sta-caravan verwijdert of laat verwijderen.
***

Reactie van Hayly:

Geachte heer Sjoer,
Dank U voor het snelle antwoord.
Blijft de vraag 1000 euro, terwijl hij hem aan de volgende koper wil verkopen?
Blijft voor mij toch vreemd.
Mag dit?***

Reactie van David Sjoer:

Dat ben ik met u eens, maar u blijft de keuze houden om zelf te zorgen voor verwijdering van de sta-caravan of dit over te laten aan de campingeigenaar. Het staat de campingeigenaar verder vrij om de caravan te laten verwijderen/slopen of door te verkopen.