Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reservering annuleren

Vraag gesteld door Alexander80 op 24 juli 2018

Ik heb een reservering gedaan bij een camping in Oostenrijk, we wilde een groote plaats, nog voor het reserveren tijdens mailwisseling zag ik dat ik een bepaalde plek kreeg toegewezen, deze wilde wij niet, en dit heb ik aangegeven het was geen probleem en ik mocht een andere plek uitzoeken (zwart op wit in mail) hierop heb ik de reservering betaald, en aangegeven welke plaatsen ons bevielen, maar helaas waren al deze plaatsen bezet, en kreeg ik het antwoord: dan zoek je maar een plaats als je aankomt. Moet ik dit accepteren? als zij niet kunnen leveren wat ik boek dan kan ik de reservering toch ontbinden? nu zegt de camping je komt maar opdagen en zoekt een plek en ander moet je de hele reissom betalen. ik hoef toch geen plaats te accepteren welke te klein is of welke ons niet aanstaat.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een campingplaats gereserveerd in Oostenrijk. Nu is er geen plaats vrij die u bevalt. U heeft al wel de reservering betaald. U wilt nu annuleren.

Als er een reservering is geplaatst is de camping verplicht om een plaats voor u vrij te houden. U bent op uw beurt verplicht hiervoor te betalen. Kosteloos of tegen een vaste vergoeding annuleren kan alleen als dat volgens de voorwaarden van de camping is toegestaan.

U geeft aan dat de door u gewenste plaatsen niet vrij zijn. Als er is gereserveerd voor één specifieke plaats en die plaats is niet beschikbaar, dan kan de camping een vergelijkbare plaats aanwijzen. Is er geen vergelijkbare plaats, dan kunt u de reservering ongedaan maken.

Er moet dan wel duidelijk in de reservering zijn opgenomen dat u die bepaalde plaats heeft gereserveerd.

Is er geen specifieke plaats gereserveerd, dan kan de campingeigenaar u elke plaats toebedelen.