Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe distributie in mei nu in aug al kapot

Vraag gesteld door Camperoostenrijk op 5 september 2018

Onze complete distributie is vervangen van onze camper fiat ducato in mei, nu zijn wij in augustus op vakantie gegaan en de spanrol is kapot gegaan. Wat blijkt deze is niet vervangen in mei en dat hoort er volgens ons wel bij. Doordat het niet vervangen is,is de schroef van de spanrol door alles heen geschoten, conclusie de motor moet compleet gereviseerd worden. Wat te doen?? dit gaat om duizenden euro's ? Wie kan ons helpen? De camper staat bij dezelfde garage als die de distributie riem heeft vervangen wij krijgen ja dit kan gebeuren maar over de spanrol word niks gezegd. Wat te doen ? Schade expert dit laten uitzoeken?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Drie maanden nadat de garagist de distributienet van uw camper (Fiat Ducati) vervangen heeft, blijkt de schroef van de spanrol losgeraakt te zijn, met als resultaat dat de motor gereviseerd dient te worden. U vraagt zich af voor wiens rekening de herstelkosten komen.

Normaliter wordt bij het vervangen van de distributieriem, tevens de waterpomp en de spanrol vervangen.

Op zich doet het er niets aan af of de garagist nu wel of niet de spanrol vervangen heeft. Om de distributieriem te vervangen dient te allen tijde de spanrol losgehaald te worden. Klaarblijkelijk heeft de monteur de bout bij terugplaatsing van de spanrol niet afdoende heeft aangedraaid, met alle gevolgen van dien.

Wanprestatie
Ervan uitgaande dat de monteur de bout niet afdoende heeft vastgezet, maakt dat de garagist toerekenbaar tekort is geschoten in de nakoming van de overeenkomst (art 6:74 BW). De garagist is op grond van de wanprestatie aansprakelijk voor de schade en de eventuele gevolgschade.

Meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.