Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koelkast van TEC caravan werkt niet op 12 volt

Vraag gesteld door J. Peeters op 7 juli 2015

Al vanaf de aflevering (15 feb. 2013) van onze nieuwe caravan TEC Energy Style 463 werkt de Thetford koelkast niet op de 12 volt-installatie van de auto (Volvo V70), wel op 220 volt.Volgens ons is de koelkast defect. Door de dealer is de spanning gemeten op de auto: ruim 14 volt en op de ingeschakelde koelkast, met draaiende automotor ruim 12 volt. De klacht hebben wij vanaf het begin, elke keer, tijdens, en als we terug komen van vakantie (2 keer per jaar) doorgegeven en is er door de dealer naar gekeken, maar het probleem is nog steeds niet opgelost. De dealer wijst naar TEC, TEC en Thetford naar elkaar en vervolgens zijn wij nog geen steek verder. Graag advies, hoe nu verder te handelen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U ondervindt problemen aan uw Thetford koelkast van uw TEC caravan. De dealer verwijst u door naar TEC respectievelijk Thetford en vice versa. U vraagt ons hoe nu te handelen.

Juridisch bezien is uw dealer het aanspreekpunt, wanneer er zich een probleem met de caravan voordoet. De importeur van de caravan, noch de leverancier van de koelkast zijn geen partij. U heeft met hen immers geen contractuele relatie.

Conclusie; u dient terug te gaan naar de dealer en deze dient er voor zorg te dragen, dat het probleem met de koelkast verholpen wordt. En wel op grond van garantie dan wel op grond van conformiteit ('een soort van wettelijke garantie').

Indien u met de dealer niet tot overeenstemming komt, kunt u de zaak ter beoordeling indienen bij de Geschillencommissie Voertuigen.

Voor meer informatie over klachten na aankoop, verwijs ik u graag naar onze website.***

Reactie van vlakkie:

Ik heb dit jaar een nieuwe erica nova gl winnnerline gekocht, maar heb hetzelfde euvel met de koelkast. Is er bij uw probleem een oplossing gevonden? Misschien helpt dat bij mij ook.