Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik dubbele verzekering deels terugvorderen en bij wie?

Vraag gesteld door triker1 op 21 oktober 2015

In Nederland via E-bookers auto gehuurd Kroatie bij Sixt. Eigen risico CDW schadeverzekering afgekocht € 75,=. Hoewel kopie betaling in Kroatisch laten zien, ging baliemedewerker niet akkoord. Ter plekke moeten betalen Top cover CDW € 107,=. Heb ik nu niet dubbel betaald? Kan ik 1 van deze betalingen nog terugvorderen. Zo ja, hoe en bij wie? ( E-bookers of Sixt. Zo nee, waarom niet?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een auto gehuurd in Kroatië via E-bookers bij Sixt. Ter plekke heeft u bij het lokale verhuurbedrijf nog een extra verzekering afgesloten. U vraagt of het mogelijk is een van de bedragen terug te vorderen. 

U heeft in Nederland een overeenkomst gesloten voor een huurauto via E-bookers. U heeft echter meer kosten moeten maken door het afsluiten van een aanvullende verzekering bij Sixt.

Waarschijnlijk heeft u twee overeenkomsten gesloten. De eerste met E-bookers, welke een bemiddelingsovereenkomst zou betreffen met huurbepalingen. Daarnaast sloot u ook een huurovereenkomst met het lokale autoverhuurbedrijf Sixt. Daarom kan het voorkomen dat er toeslagen betaald moeten worden aan het autoverhuurbedrijf. Het kan ook voorkomen dat de voorwaarden van beide overeenkomsten verschillen ten opzichte van elkaar.

In dit geval bent u akkoord gegaan met het afsluiten van de aanvullende verzekering bij het lokale verhuurbedrijf. Als u hiervoor getekend heeft, zie ik helaas weinig mogelijkheden een van deze bedragen terug te vorderen. Een optie is dat u een klacht indient bij het Europees Consumenten Centrum (ECC). Zij kunnen mogelijk in deze kwestie bemiddelen.