Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Juni 2016 fietsendrager MFT ES compact gekocht. Stang gebroken tijdens rijden. Fietsenhandelaar adviseert reisverzekering inschakelen.

Vraag gesteld door Janhei op 16 februari 2017

Gebeurde tijdens rijden. Fietsen achterover gevallen. Bleven op drager liggen. Is het normaal om reisverzekering in te schakelen. Is het niet de verkoper cq fabrikant die moet betalen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In juni 2016 heeft u een fietsendrager gekocht, waarvan recentelijk een stang is afgebroken. De fietsenhandelaar verwijst naar uw reisverzekering. U vraagt zich af of de leverancier/fabrikant niet aansprakelijk is.

Als een product defect gaat binnen de fabrieksgarantie, dan dient u zich te wenden tot de verkoper.

Uit onderzoek zal blijken of het gebrek aan de fietsendrager de oorzaak was of dat er sprake is van onjuist gebruik van de fietsendrager. Wanneer sprake is van een gebrek aan de fietsendrager zelf, dan kunt de verkoper de fietsendrager te herstellen of om te ruilen voor een nieuw exemplaar ex art 7:17 BW juncto art 7:21 lid 1 BW.

Mocht er tevens schade zijn ontstaan aan de fietsen, dan kunt u afhankelijk van de hoogte van de schade de verkoper of de importeur/fabrikant aansprakelijk stellen voor deze schade ex art 7:24 BW.

Meer informatie overklachten na aankoop vindt u op onze website.