Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie van caravandak duurt nu al 2 maanden, hoe lang mag een reparatie duren?

Vraag gesteld door Peter Alexander op 19 oktober 2015

Ik heb op 5 mei hagelschade aan mijn caravandak opgelopen. Dezelfde week foto's laten maken door de reparateur met melding bij de verzekering.Er is toen gelijk een acte van sessie opgemaakt en ondertekent. Met de reparateur en de verzekeringsexpert afgesproken, dat de caravan na de zomervakantie ter reparatie zal worden aangeboden.
Op 11 augustus heb ik de caravan ter reparatie aangeboden en op 12 augustus is de schade-expert langs geweest en is toestemming gegeven voor reparatie.
Ik heb gelijk gezegd dat ik de caravan voor de herfstvakantie terug wilde hebben omdat wij er nog een weekje tussen uit wilden.

Eind september heb ik een twee-tal keren gebeld en nogmaals aangegeven dat ik de caravan voor 16 oktober wilde halen. Mij is toen toegezegd dat de caravan begin oktober klaar zou zijn.

Toen ik 16 oktober belde en vroeg hoe laat ik de caravan kon komen halen, werd mij verteld dat de caravan nog niet klaar is en dat de dakplaat pas een week later opgehaald zou worden van de fabriek.

Mijn vraag moet ik hier genoegen mee nemen?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U vraagt hoe lang een reparatie van een caravandak mag duren. De caravan zou begin oktober klaar zijn, maar dat is niet mogelijk gebleken. 

De wet geeft geen termijn voor een reparatie of een onderhoudsbeurt. Het is daarom belangrijk om goede (bewijsbare) afspraken met de garage te maken. Als u vervolgens schade lijdt omdat de reparatie langer duurt dan is afgesproken, dan kan er recht bestaan op een redelijke vergoeding. 

Meer lezen over uw rechten bij reparatie en onderhoud. U kunt daarnaast gebruik maken van ons stappenplan.