Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

is een schadeformulier getekend door beide partijen rechtsgelding

Vraag gesteld door giulia op 9 februari 2015

Ik heb onlangs een ongeval met de auto gehad op een parkeerplaats! De tegenpartij deed moeilijk met invullen van schadeformulier maar heeft uiteindelijk getekend en ik heb de gegevens ingevuld. Tegenpartij was daarbij.
Thuis heb ik nog verdere gegevens die ik op straat niet kon invullen aangevuld.
Schadeformulier is opgestuurd naar verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij en naar de ANWB. Nu zegt de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij dat de dame een ander verhaal heeft over de ontstane schade. ZIj zegt dat ik achteruit reed met de deur open en dat de schadeexpert dit bevestigt. Zo is het niet gegaan. En is een ander verhaal dan in schadeformulier.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Het schadeformulier wordt wel degelijk als bewijs gebruikt. Het is immers door beide partijen ingevuld en ondertekend.  Het kan echter zijn dat bij thuiskomst blijkt dat iets niet juist is ingevuld. Dit kan dan nog worden herroepen. Wel kan de verzekeringsmaatschappij vervolgens om bewijs vragen, te denken valt aan getuigen, om aan te tonen dat het inderdaad anders was dan op het schadeformulier staat vermeld.

In uw geval geeft de tegenpartij aan dat zich een andere situatie heeft voorgedaan dan op het schadeformulier staat. Een expert bevestigt dit.  Als u uw schade wilt verhalen zult u aan moeten tonen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw schade. Als er getuigen waren, dit kunnen ook inzittenden zijn, raad ik u aan deze te verzoeken om een getuigenverklaring op te stellen die u dan naar de verzekeringsmaatschappij kunt sturen. U zult dit bewijs wel nodig hebben om uw schade te verhalen.