Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete in België

Vraag gesteld door Mitchel H. op 7 mei 2020

Ik heb een boete gekregen uit België. Nu wil ik deze betalen. Dat kan via verkeersboetes.be alleen heb ik geen Mastercard dus wil ik het via overschrijving doen naar hun banknummer BE34-6792-0036-2590.

Nu heb ik alleen een naam van de begunstigde nodig maar de Belgen hebben deze er helaas niet bij gezet. Het telefoonnummer wat op de boete staat, is zowat altijd in gesporek en kost mij klauwen met geld.

Weten jullie toevallig welke begunstigde naam staat gekoppeld aan het banknummer BE34-6792-0036-2590?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over het betalen van een Belgische boete die u wilt betalen. U bent op zoek naar de naam van de begunstigde die hoort bij het bankrekeningnummer waar u het boetebedrag naar moet overmaken. Wij hebben deze informatie echter niet voorhanden.

U kunt dit navragen bij de instantie waar u de berichten van heeft ontvangen. Ik begrijp dat u dit al diverse malen heeft geprobeerd. Wellicht kan uw bank u hiermee helpen. Hier zullen vaker vergelijkbare betalingen gedaan worden. Ik hoop dan ook dat uw bank u deze informatie kan geven.

 

 


***

 

 

 

 

Reactie van Busy Bee:

 

 

Ik had hetzelfde probleem om mijn boete te betalen. Ik heb naar de belgische administratie gebeld (op +3222785560) en de Belgische rekening nummer staat onder de begunstigde naam "Ontvanger van de boetes"... heel appart maar waar. Inmiddels is mijn boete betaald.