Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn geparkeerde auto is aangereden door iemand die dronken was en niet in het bezit is van een geldige rijbewijs. Wie vergoed de schade?

Vraag gesteld door AntonVdB op 19 september 2016

Mijn auto stond geparkeerd toen een Poolse man mijn auto aanreed en vervolgens ook wegreed. Hierna ben ik hem achterna gegaan en heb ik heb weten aan te houden. De politie heeft de man meegnomen en de eigenaar van de auto is later gekomen en we hebben samen de schadeformulier ingevuld. Het betreft wel een Nederlandse auto. De bestuurder van de auto was dronken en was niet in het bezit van een rijbewijs.

Door wie wordt mijn auto vergoed? Kan ik de verzekering aansprakelijk stellen van de eigenaar van de auto?

Mijn auto is niet all risk verzekerd.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Uw geparkeerde auto is aangereden door een persoon die dronken was en niet over een rijbewijs beschikte. De auto bleek eigendom te zijn van een andere persoon. U heeft met de eigenaar van de auto een schadeformulier ingevuld. U vraagt zich op wie u uw schade dient te verhalen.

U kunt uw schade verhalen op de autoverzekering van desbetreffende auto. Mocht blijken dat de auto onverzekerd was ten rijde van de aanrijding, dan kunt u uw schade via het Waarborgfonds Motorverkeer verhalen.

Op onze website treft u het stappenplan schade verhalen.