Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb met vroegboekkorting geboekt, maar nu is de reis nog goedkoper. Wat zijn mijn rechten?

Vraag gesteld door op 14 februari 2019

Ik heb een reis met vroegboekkorting geboekt. Maar diezelfde reis is nu goedkoper. Ik voel me genept. Kan ik aanspraak maken op de goedkopere aanbieding?

Ik heb mijn reis geboekt in december. De reis is voor deze zomer in juli. We gaan een week naar Spanje met ons gezin. Dat kostte met de vroegboek korting € 570,- per persoon. Maar nu is de reis € 540,- per persoon op dezelfde datum.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

 

Prijs van reis goedkoper
De door u geboekte reis wordt nu voor enkele tientjes per persoon minder aangeboden. Dat is natuurlijk vervelend maar de prijzen van reizen kunnen en mogen worden aangepast in de periode dat ze worden aangeboden.

Overeenkomst afgesloten
U bent gebonden aan de overeenkomst die u in december gesloten heeft. Een overeenkomst is gesloten op het moment dat er wilsovereenstemming is, dat is de juridische term voor het moment dat er overeenstemming is over het aanbod en de daarvoor te betalen prijs.

De Geschillencommissie Reizen heeft een vergelijkbare zaak behandeld. Die informatie vindt u op de pagina Geschillencommissie prijsverlaging

Algemene voorwaarden
Omdat niet alle reisorganisaties dezelfde algemene voorwaarden hebben, kunt u nog kijken of de algemene voorwaarden van uw reisorganisatie nog mogelijkheden bieden om de reisovereenkomst te wijzigen.

Meer informatie over vakantie, het boeken van een reis en uw rechten ter plaatse vindt u op onze website.